Waarom een drone kopen?

Een drone opent een hele nieuwe wereld van fotografiemogelijkheden, die voorheen niet mogelijk waren zonder een andere manier te vinden om de lucht in te gaan. Sommige van de modellen die nu verkrijgbaar zijn, zoals de Mavic Air en Mavic Spark zijn ook ongelooflijk klein, licht en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn op reis. Ze worden ook geleverd met goed ontworpen software, een camera met ingebouwde stabilisatie en vele andere topfuncties.

Leuk om te gebruiken – Drones zijn erg leuk om te gebruiken en lijken een beetje op het besturen van een auto met afstandsbediening, maar dan in de lucht.

Drone vergelijken

Coole en unieke perspectieven – Met drones kun je unieke perspectieven vastleggen. Dat kan een coole selfie zijn, of een luchtopname van een landschap.

Toegang tot moeilijk bereikbare plaatsen – Met je drone kun je op plaatsen komen die anders niet mogelijk zouden zijn, zoals de top van een rotsachtig landschap, of het midden van een meer.

Ingebouwde geleidingssystemen – Dankzij de vooruitgang van de technologie hebben veel drones ingebouwde geleidingssystemen die het gemakkelijk maken om te vliegen, sommige hindernissen te ontwijken, en daarna weer te landen waar je begon.

Veel keuze – Er is een goede markt voor drones met diverse merken die er zijn, zoals die van DJI die bij verschillende budgetten passen, en ook die van SIMREX en Holy Stone, om maar een paar mogelijkheden te noemen.

Foto’s en video’s van hoge kwaliteit – Sommige van de drones die tegenwoordig verkrijgbaar zijn hebben fantastische camera’s met ingebouwde stabilisatoren waarmee je scherpe en hoge kwaliteit foto’s en video’s kunt maken. Afhankelijk van je model kun je misschien 4k beelden en 20MP beelden of beter opnemen.

Mogelijke problemen met drones

Er is nu meer regelgeving en beperkingen van kracht. Maar zelfs na het slagen kun je ook andere beperkingen tegenkomen op de plaatsen waar je mag vliegen. Zoals veel mooie natuurplekjes verordeningen hebben die veel plaatsen waar je waarschijnlijk zou willen vliegen, uitsluiten.

Daardoor kun je beperkt worden in waar je je drone kunt gebruiken. Behalve beperkingen zijn er nog diverse andere negatieve kanten aan het kopen van een drone, die je hieronder vindt. Deze roepen de vraag op… is het eigenlijk wel de moeite waard om een drone te kopen?

Ze kunnen duur zijn – Drones kunnen duur zijn, vooral als je voor enkele van de middenklasse of hogere modellen uit de DJI serie gaat. Behalve de drone heb je misschien ook reserve batterijen, een tas en andere spullen nodig. Koop je een grotere drone zoals de Phantom dan moet je misschien ook betalen voor extra bagage als je op reis gaat.

Beperkingen en wetten – In verschillende landen moet je nu een theorietoets afleggen of een brevet hebben om te mogen vliegen, en daarnaast kun je ook plaatselijke wetten of verordeningen vinden die het vliegen verbieden.

Privacyproblemen – Drones kunnen nieuwe privacyproblemen veroorzaken omdat ze toegang kunnen nemen tot voorheen ontoegankelijke gebieden. Zoals in ramen of tuinen van mensen.

Onaangenaam voor wilde dieren – Het geluid van een suizende drone is niet aangenaam voor wilde dieren en er zijn verhalen van mensen die wreed zijn en zelfs dieren opjagen, ondanks dat ze duidelijk bang zijn voor het lawaai.

Kan nog steeds een gevaar zijn – Ondanks ingebouwde veiligheidsmaatregelen zijn drones nog steeds erg gevaarlijk. De propellers bewegen met een extreem hoge resolutie en mochten ze op de een of andere manier iemand raken dan kunnen ze echte schade aanrichten. Als een drone bovendien defect raakt en uit de lucht valt en op iemand landt dan kan dat ook enig letsel veroorzaken.

Kan moeilijk te vervoeren zijn – Tenslotte kan het vervoeren van je drone gemakkelijker gezegd dan gedaan zijn, hoewel sommige modellen vrij klein kunnen zijn (zoals de Spark) nemen ze toch ruimte in beslag.

Vragen die je jezelf moet stellen als je een drone koopt

Waar ga je de drone voor gebruiken?
Hoe vaak zul je er waarschijnlijk mee vliegen?
Waar ga je met de drone vliegen en zijn er beperkingen?
Als je met de drone reist, hoe gemakkelijk zal hij dan in te pakken zijn?
Ben je van plan geld te verdienen met je beelden of video’s en zijn daar wetten rond?

Bron:Drone vergelijken

Lees ook

Waarom een drone kopen?