Verzendzakken gebruiken in online winkels

Verzendzakken zijn er in allerlei vormen en maten en zijn heel nuttig voor online winkels. Verzendzakken zijn robuuste, lichtgewicht zakken die niet scheuren. Deze praktische verzendzakken dragen ook de namen COEX verzendzakken, polyzakken, verzendzakken, koerierstassen, kledingverzendzakken, en meer. Welke naam je ze ook geeft, dit soort verpakking is erg populair geworden in de wereld van de e-commerce bezorging. Wanneer moet ik een verzendzak gebruiken en waarom?

Verzendzakken gebruiken in online winkels

Kies de juiste verzendverpakkingsmaterialen

Alles wordt bepaald door de keuze van het juiste verpakkingsmateriaal voor een bestelling. Alles van verzendkosten tot een product dat de consument veilig bereikt Ongeacht de verpakkingsmethode – plastic zakken, enveloppen, of kartonnen dozen – moeten de goederen de klant veilig en onbeschadigd bereiken. Bovendien is de factor duurzaamheid onbetwistbaar belangrijk. Het is een verspilling van verpakkingsmateriaal en verzendingsgeld om een enorme Amerikaanse verzenddoos te gebruiken om een parfumflesje van 150 ml in te verpakken. Hiervoor is het beter om bijvoorbeeld een piepklein brievenbusdoosje te gebruiken.

Als je te veel betaalt voor een postbezorging, zullen de uitgaven voor klantenwerving van je webwinkel misschien nooit winst opleveren. Een klant zal misschien nooit meer bij je bestellen als hij een bestelling plaatst en bij het uitpakken ontdekt dat een product stuk is. Door het juiste verpakkingsmateriaal te kiezen, kun je deze problemen voorkomen.

Ook al verbind je internet winkelen misschien met kartonnen dozen, toch komen veel bestellingen niet echt in dozen. Anderzijds zijn plastic verzendzakken een populaire keuze om in te pakken, omdat ze ingebouwde demping kunnen bieden om sommige producten te beschermen tegen een lagere prijs dan kartonnen verpakking. De vraag is nu, wanneer moet je een verzendzak gebruiken in plaats van karton dat in een doos gevouwen is?

Wat zijn verzendzakken van plastic?

Plastic verzendzakken zijn sterke, maar toch lichte plastic zakken die speciaal voor het bezorgen van producten gemaakt zijn. Er is geen extra plakband nodig omdat ze een zelfklevende plakstrook bevatten. Directe etikettering van de plastic verzendzak is mogelijk. Plastic verzendzakken zijn licht en sterk en nemen tijdens het vervoer weinig plaats in de container in. Een verzendzak in verschillende maten kan besteld worden in de online winkel van Easypack.

Een andere mogelijkheid is het combineren van een verzendzak van polypropyleen. Als de producten meer bescherming nodig hebben, gebruik je bijvoorbeeld een omhulsel met bubbels. Of, voor een snelle en eenvoudige verzending, gebruik je een bubbeltjesenvelop en doe je die in een handige brievenbusdoos. Er zijn dus veel mogelijkheden voor verpakkingsmateriaal.

Anders dan een kartonnen doos

Waarom niet een kartonnen doos gebruiken in plaats van een verzendzak? Hoewel ze een gebruikelijke leveringswijze zijn, zijn dozen voor sommige producten niet altijd onmisbaar. Schoenen, bijvoorbeeld, zitten soms al in duurzame kartonnen dozen. De schoenendoos hoeft niet in een andere kartonnen doos verzonden te worden. T-shirts, broeken, en sokken zijn ook uitstekende keuzes voor kledingverzendzakken, omdat ze minder snel geplet of gescheurd worden dan kleding als ze niet in een doos verpakt zijn.

We zetten de voordelen van het kiezen van een verzendzak boven een kartonnen doos op een rij.

#1 Aanzienlijk lagere verzendkosten

Verzendzakken bieden bescherming en verlagen tegelijk de verzendkosten, in tegenstelling tot kartonnen dozen, die robuust en betaalbaar zijn, en tegen een stootje kunnen. Een postzak vraagt minder frankering dan een verzenddoos, vanwege het bescheiden gewicht en de compacte afmetingen.

Dimensionaal gewicht, vaak volumegewicht genoemd, is een cruciale overweging voor het bepalen van de verzendkosten. De term “dimensionaal gewicht” beschrijft de dichtheid van het pakket, of hoeveel ruimte het inneemt in verhouding tot zijn gewicht. Vervoerders gebruiken dit om het gewicht van een pakket te berekenen en dus ook de verzendkosten. Het volumegewicht neemt toe met de grootte van de zending. De vervoerder gebruikt echter het eigenlijke gewicht als dat groter is dan het volumegewicht.

Kan het volumegewicht verlaagd worden? In tegenstelling tot het werkelijke gewicht van een pakket kan het volumegewicht verlaagd worden door een ander verpakkingsmateriaal te gebruiken. Bijvoorbeeld, kledingstukken verzenden in een kledingverzendzak in plaats van een vouwdoos verlaagt de verzendkosten.

Verzendzakken helpen het volumegewicht te minimaliseren door minder ruimte in te nemen dan dozen, wat je verzendingskosten verlaagt. Verzendkosten op lange termijn kunnen je marge meer beïnvloeden naarmate je meer zendingen in een verzenddoos verstuurt, die ook netjes in een verzendzak kan worden opgeborgen.

#2 Verpakkingsmaterialen die kleiner en lichter zijn

Verpakkingsmateriaal dat lichter en kleiner is vraagt minder opslagruimte in het magazijn. De plastic verzendzakken zijn compact en nemen daardoor minder ruimte in de voertuigen van de vervoerders in. Vergeleken met verzenddozen ben je als online winkel dus minder kwijt voor verzending.

#3 Branding: gemerkte verzendzakken

Door verzendzakken met een merknaam of embleem te gebruiken vallen je zendingen op. Etiketten kunnen bedrukt worden met je merk, kleuren, en andere afbeeldingen, net als dozen. Het voordeel van het drukken van een mailing label in plaats van verzendzakken is dat je het ontwerp kunt veranderen wanneer je maar wilt. Als het logo van je bedrijf bijvoorbeeld wat veranderd is, kun je de bijgewerkte versie ervan op het verzendetiket afdrukken. Een verzendzak met een etiket geeft je online winkel een professionele uitstraling en een opvallende merknaam. Verzendzakken met een logo zijn een nuttig en betaalbaar marketingmiddel voor branding. Klanten zijn eerder geneigd nog een bestelling bij je te plaatsen als je je branding vaak genoeg aan hen laat zien. Maak gebruik van je verpakking als marketingmiddel.

#4 Bubbelgevoerde verzendzakken voor extra bescherming

Een vreselijke waarheid die vaak vermeden kan worden is transportschade. Wens je meer veiligheid bij het verzenden van je goederen? Dan heb je de mogelijkheid om een bubbelenvelop en verzendzak te gebruiken. De producten krijgen een extra beschermlaag door de bubbeltjesenvelop. Als je bezorgd bent dat sommige producten door gewone verzendzakken beschadigd kunnen worden, kunnen verzendzakken met een bubbelenvelop een behoorlijk alternatief zijn, ook al beschermen ze breekbare voorwerpen niet helemaal.

Lees ook

Verzendzakken gebruiken in online winkels