Nieuwe fitnesstrends

Deze mentaliteit is toegepast door gezondheids- en bewegingswerkers, die op de opgelegde sluitingen van fitnesscentra gereageerd hebben door nieuwe manieren te ontdekken om trainingen te geven via videostreaming diensten en door gebruik te maken van buitenruimten die de nodige sociale afstand mogelijk maken. De vraag wordt dan of deze aanpassingen slechts een noodoplossing zijn of dat ze in de nabije toekomst deel zullen gaan uitmaken van het fitnesslandschap. En, misschien wel het belangrijkst, hoe zullen deze verschuivingen de mogelijkheden van gezondheids- en fitnessprofessionals beïnvloeden om in het komende jaar in hun levensonderhoud te voorzien?

Nieuwe fitnesstrends

Deze poging om te zien hoe we in het komende jaar aan fitness zullen doen is gebaseerd op gesprekken met collega’s die voor apparatuurfabrikanten werken, functies hebben in de exploitatie van gezondheidscentra, of eigenaar zijn van fitness studio’s.  Hoewel het niet mogelijk is de toekomst met enige zekerheid te voorspellen, is deze poging om te zien hoe we in het komende jaar aan fitness zullen doen gebaseerd op gesprekken met collega’s. Om je te helpen bij je voorbereidingen voor het komende jaar van je gezondheids- en fitnessbedrijf, gaat elke voorspelling vergezeld van een uitleg over wat ze betekent voor gezondheids- en fitnessprofessionals en hoe ze van invloed kan zijn op je vermogen om je bedrijf in het komende jaar te runnen.

Streaming diensten die workouts naar elk scherm brengen dat met het internet verbonden is, zijn erg populair geworden, en verwacht wordt dat deze trend zich in de nabije toekomst zal voortzetten. De veelheid aan verschillende trainingen, samen met de chat mogelijkheden waarmee deelnemers zowel met de instructeurs als met elkaar kunnen communiceren, bootsen met succes de sfeer van een traditionele fitness studio na binnen de grenzen van het eigen huis van de deelnemer. Als je over je trainingsprestaties bericht, krijg je niet alleen een gevoel van voldoening, maar je helpt ook om de mensen die het platform gebruiken om hun workouts te doen, aan elkaar te binden. In 2021 zullen veel faciliteiten gedwongen worden hun klassen in te krimpen, waardoor ze hybride diensten zullen aanbieden, zoals het streamen van workouts rechtstreeks vanuit hun studio’s.

Technologie fitness

Door de vooruitgang in de technologie zullen veel sportscholen binnenkort hun eigen streaming diensten kunnen lanceren, waardoor sommige leden aan live workouts in de faciliteit kunnen deelnemen terwijl anderen hun workouts thuis doen. De fitnesscentra die dat nog niet gedaan hebben, zullen virtuele oplossingen moeten vinden om groepsworkouts te geven. Dit kan helpen om bestaande leden te behouden, terwijl het ook nieuwe mogelijkheden biedt om met de coaches van de faciliteit in contact te komen.

De uitdrukking “going green” wordt overgenomen door groepsfitnesslessen. Overheden hebben bevelen uitgevaardigd dat burgers in hun huizen moeten blijven en hebben bedrijfsactiviteiten beperkt in een poging de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. In veel gebieden mogen fitnesscentra open blijven, maar ze moeten hun activiteiten beperken tot trainingen in de buitenlucht om hun vergunning te behouden. Veel mensen herontdekken de voordelen van gemakkelijk toegankelijke activiteiten zoals wandelen en maken gebruik van openluchtrecreatieplekken zoals parken en wandelpaden als gedeeltelijke reactie op de sluiting van bedrijven die populaire vrijetijdsactiviteiten zoals naar de film gaan of naar professionele sporten kijken beperken.

Deze sluitingen van bedrijven hebben populaire vrijetijdsbestedingen zoals naar de film gaan of naar beroepssport kijken beperkt. Bovendien neemt de populariteit van activiteiten als rolschaatsen, inline skaten, en fietsen weer toe. Buiten gehouden lessen die voor het hele gezin bedoeld zijn, zijn uitgegroeid tot een favoriete keuze van onze deelnemers. Omdat het mogelijk is lichamelijk actief te zijn en tegelijk je sociaal isolement te bewaren, zijn we een flink aantal van onze buurtgenoten tegengekomen in de parken in onze omgeving. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor gezondheids- en bewegingswerkers doordat mensen op zoek gaan naar nieuwe manieren om buiten actief te zijn. Deze beroepskrachten kunnen nu met cliënten werken om hen te helpen in vorm te komen, zodat ze zo veel mogelijk van die activiteiten kunnen genieten.

Als directe reactie op de sluiting van bedrijven en de beperkingen die aan bijeenkomsten van aanzienlijke omvang worden opgelegd, hebben veel klanten hun garage sportscholen bevoorraad met zoveel fitness apparatuur als ze maar kunnen vinden. Het is één ding om fitnesstoestellen voor thuis aan te schaffen, maar het is een heel ander ding om vaardig te worden in het juiste gebruik ervan. De bliksemsnelle toename van de populariteit van garage sportscholen zou allerlei nieuwe mogelijkheden moeten scheppen voor gezondheids- en bewegingsprofessionals die zich op thuis-oefeningen toeleggen om hun diensten aan een geheel nieuwe clientèle te verlenen.

Bron: applied nutrition

Lees ook

Nieuwe fitnesstrends