Een uitzendbureau starten, wat heb je nodig?

Voor het oprichten van een uitzendbureau hoef je niet aan extra voorschriften te voldoen. Je bedrijf inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel is de typische eerste stap die je moet nemen (KvK). Je krijgt eerst een nummer van de Kamer van Koophandel, en daarna krijg je automatisch een BTW nummer van de Belastingdienst.

Het is zeer aan te bevelen een bedrijfsstrategie op te stellen en over de volgende stappen te volgen.

Een uitzendbuerau starten, wat heb je nodig

Doelgroep

De meeste nieuwe uitzendbureaus richten zich op een bepaalde bedrijfstak, zoals het hotelwezen, de gezondheidszorg, of de informatie- en communicatietechnologie. Of gewoon studenten. Door je niveau van bekwaamheid herkennen mensen je als een specialist en beschouwen ze je als te vertrouwen. Bovendien kun je veel sneller een netwerk opbouwen in een enkele vestiging.

Bedrijfsnaam

Als het even kan, verwerk dan een verwijzing naar je klantenbestand in de titel van je bedrijf. Het is belangrijk dat de naam die je voor je uitzendbureau kiest precies overbrengt wat het is dat je doet. Uitzendbureau Daphne is een naam die niemand iets zegt, maar Studentenuitzendbureau is een naam die aanzienlijk bekender is. Bovendien wordt het zo eenvoudiger voor mensen om je op Google te vinden.

Domeinnaam

Een naam voor je bedrijf kiezen die ook beschikbaar is als gratis domeinnaam is een slimme zet. Dit is niet alleen zo vanwege de consistentie en het gemak waarmee hij te herkennen is, maar ook omdat hij op Google doorzoekbaar is.

De juiste juridische structuur kiezen

Bij het starten van een uitzendbureau heeft men de keuze om de activiteiten te beginnen als een eenmanszaak, een besloten vennootschap, of een vennootschap onder firma. Een eenmanszaak is de eenvoudigste bedrijfsstructuur, maar ze stelt je ook bloot aan persoonlijke aansprakelijkheid. In het uiterst onwaarschijnlijke geval dat het bedrijf failliet gaat, ben jij ook persoonlijk verantwoordelijk.

Overweeg als alternatief een PLC op te richten als je verwacht een grote omzet te hebben. In de wereld van vandaag kan het oprichten van een flexi-bv niet eenvoudiger zijn. Je hoeft geen minimaal vereist startkapitaal meer te hebben. Niettemin ben je onderworpen aan een groter aantal fiscale voorschriften. Je hebt bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid om jezelf het standaardloon uit te betalen.

Een vennootschap onder firma is een levensvatbare keuze voor wie van plan is deze reis in gezelschap van andere mensen aan te vatten. Lees een van deze artikelen om alles te weten te komen over de juridische structuur die je in gedachten hebt:

  • Eenmanszaak
  • Beroepsvennootschappen Vennootschap
  • VOF

Geld nodig om een uitzendbureau te starten

Je zult fondsen willen hebben om je uitzendbureau van de grond te krijgen als je voor het eerst begint. Je zult extra geld nodig hebben naast de typische bedrijfsuitgaven zoals een laptop, een werkruimte, handelswaar, en een bedrijfsvoertuig. Je zult vooraf financiering moeten verstrekken om het loon van je tijdelijke werknemers te kunnen betalen.

Het proces verloopt als volgt. De betalingstermijn voor je klanten is dertig dagen, zoals de wet voorschrijft; maar in de praktijk wordt deze termijn meestal verlengd tot zestig dagen. Daardoor kan in bepaalde omstandigheden van je verlangd worden dat je twee maanden inkomen vooruitbetaalt.

Als je tien mensen tijdelijk voor je laat werken, kunnen deze kosten gemakkelijk in de tienduizenden euro’s klimmen.

Goede backoffice is erg belangrijk

De Wet Arbeidsmarkt in Balans is in alle opzichten volkomen duidelijk. Er is niets onduidelijk aan. Om gebruik te maken van de soepelere regels voor de arbeidsmarkt en, bij uitbreiding, van de CAO voor Uitzendkrachten, mogen alleen tussenpersonen die mensen echt helpen bij het vinden van werk. Elk ander soort werkgever valt onder de gewone arbeidswetgeving en heeft een mate van vrijheid die sterk beperkt is.
Er zijn nog steeds veel payroll bedrijven die hun aanpasbare diensten verlenen op basis van tijdelijk werk. Rekening houdend met alle mogelijke gevaren. Risico’s die niet nodig zijn omdat je het ook gewoon zelf kunt doen. Met andere woorden, in plaats van uit te besteden, kun je het werk beter insourcen. Dit garandeert dat werknemers zowel flexibel als betrokken bij hun werk zijn. Bovendien is dit doen veel beter voor de rust in je gedachten.

Bereid alles goed voor

Een goed geplande en uitgevoerde voorbereiding is de basis van een vruchtbare reis. Dit betekent dat we samen alles stap voor stap behandelen, ook dingen als je doelen en bijzondere bekwaamheden. Ook de meer officiële aspecten van je dienstverband nemen we in overweging. Van de statuten tot de aansluitingen bij de overheid en de pensioenfondsen, alles wordt nauwgezet gepland. Wij zijn verantwoordelijk voor het opstellen van de arbeidscontracten, het bepalen van de kostentarieven, en het inrichten van de omgeving voor Easyflex. Natuurlijk op de manier van je huishouden. Dit alles met een enkel, gericht doel voor ogen: het succes van je avontuur verzekeren. De hoeveelheid tijd die nodig is voor de voorbereiding varieert van een aantal verschillende factoren. Bijvoorbeeld of je al een bedrijf met beperkte aansprakelijkheid hebt of niet, en of je al bekend bent bij de relevante autoriteiten. Je kunt echter van ons aannemen dat het zal lukken ons doel te bereiken.

Een goed team is noodzakelijk

Het vergt veel werk om er klaar voor te zijn. voor ons beiden en voor jou. Wij zien het als een investeringskans. Een financiële investering in het partnerschap, en ook in de reis. Belangrijk naast gewaardeerd worden. Nadat de expeditie begonnen is, bieden we een aantal mogelijkheden, zoals een variabele vergoeding op basis van het aantal verwerkte uren per uur of een abonnementsdienst. Het bedrag wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder het aantal verwerkte uren, de mate van standaardisatie die bereikt wordt, de toepassing van informatie- en communicatietechnologie (ICT) of menselijke arbeid, en de kwaliteit van de dienstverlening die verlangd wordt.

Zorg voor professionele uitrusting

Easyflex is het meest bekwame stukje software dat in Nederland verkrijgbaar is.
De totaaloplossing voor tussenpersonen in zijn geheel
Met voorbereiding vooraf en visualisering van gegevens
Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk
Eenvoudige integratie met diverse webdiensten en portalen (API)

Bron: Uitzendbureau starten

Lees ook

Een uitzendbureau starten, wat heb je nodig?