Bespreek je mogelijkheden met een expert in import

Voordat je een voertuig van welke soort dan ook importeert, moet je altijd eerst met een importexpert overleggen. Je kunt altijd op CarTax rekenen voor een gedegen begeleiding. Nadat je het voertuig van je dromen gekozen hebt, is het sterk aan te raden dat je een rest-BPM check laat doen om te bepalen hoeveel je aan belastingen zult moeten betalen. Bij aankoop van een tweedehands auto die uit een ander land werd ingevoerd, zul je bijna altijd de belasting op de toegevoegde waarde moeten betalen.

Bespreek je mogelijkheden met een expert in import

Een auto via invoer naar Nederland brengen

Het is niet eenvoudig een voertuig naar de EU te brengen vanuit een land dat geen lid is van de EU. Voordat je een voertuig kunt invoeren, moet je veel plannen en voorbereiden, en ook veel geld betalen, en alle regels zorgvuldig bestuderen. Je moet ook nadenken over de vele verschillende prijzen die ermee gemoeid zijn. Een verstandige keuze zou zijn om de kosten van de invoer vooraf te berekenen. Op deze manier ben je je bewust van je huidige positie. CarTax, een expert op het gebied van invoer, moet geraadpleegd worden voor advies.

Bij de invoer van een voertuig uit een land dat lid is van de EU of de EVA, moet je rekening houden met de aankoopprijs, de BPM, de kosten van het vervoer en de kosten van de RDW keuring. Wil je een voertuig naar de EU brengen uit een land dat geen lid is van de EU, dan moet je extra kosten betalen voor het vervoer, en ook invoerrechten en omzetbelasting. Als je een auto invoert in een lidstaat van de Europese Unie (EU), zoals België of Duitsland, hoef je bijna nooit BTW te betalen. Behalve in het geval dat het voertuig minder dan zes maanden oud is of minder dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan. Als dat het geval is, beschouwt de fiscus de auto als gloednieuw, en moet je nog steeds BTW betalen uit het land van herkomst. Informeer bij een CarTax importprofessional naar de prijzen die aan het invoeren van een voertuig verbonden zijn.

De hele procedure om een auto in de Europese Unie te brengen kan drie tot vier weken in beslag nemen. Dit omvat de aankoop, het vervoer, de invoer, de registratie, de inspectie, en de BPM aangifte voor de rest van de goederen.

Wat zijn de stappen om een auto in te voeren?

De verwerving van het voertuig: Zorg ervoor dat de dealer die je kiest een erkende dealer is.
Alvorens de aankoop te doen, moet je het voertuig een grondige inspectie geven. Om te voorkomen dat je verderop complicaties krijgt. Voer een grondige inspectie van het voertuig uit, net zoals je dat zou doen als je een voertuig in Nederland zou kopen.
Vervoer: Maak alle nodige regelingen voor een veilige en zekere reis van overzee naar Nederland. Zorg ervoor dat je dit goed plant. Dit kan tot drie weken in beslag nemen.

RDW-keuring: De RDW is verplicht een inspectie van het ingevoerde voertuig te doen. Je kunt een afspraak maken bij het RDW-keuringsstation via hun website. Je zult een eendagskenteken nodig hebben om met je ingevoerde voertuig naar het keuringsstation te kunnen rijden op de dag dat de keuring gepland is.
BPM: Een erkende BPM specialist, zoals de importspecialist CarTax, moet gevraagd worden een BPM taxatierapport af te geven om bij de BPM verklaring te voegen. Natuurlijk kan CarTax dit allemaal voor je regelen. Wij berekenen de BPM altijd volgens de methode die ons de beste resultaten geeft, en dat is ook de methode die de belastingdienst ons laat gebruiken.
De RDW geeft je je kentekenbewijs als ze bevestigd hebben dat je door de keuring bent gekomen en de betaling voor de BPM ontvangen hebt. Hiermee kun je de kentekenplaten laten maken, en dan ben je klaar om de weg op te gaan! Vergeet niet dat je ook regelingen moet treffen voor je autoverzekering.

Bron: Import specialist

Lees ook

Bespreek je mogelijkheden met een expert in import